Schoolvoetbaltoernooi 2024

Woensdag 17 april was het zo ver, het voetbalteam van De Baldakijn mocht het tijdens het schoolvoetbaltoernooi opnemen tegen de andere scholen uit Stadskanaal.

Na de tactische voorbespreking, extra training én de broodjes knakworst vertrokken de spelers samen met de coaches naar het sportcomplex van SJS waar rond half 3 de eerste wedstrijd op het programma stond.

Deze eerste wedstrijd werd (net als de 2e wedstrijd) met 1-0 gewonnen. 

Hoewel de verdediging ook de 3e wedstrijd ‘als een huis’ stond, konden we de derde wedstrijd niet over de streep trekken (0-0).

Met als gevolg dat de 4e wedstrijd gewonnen moest worden om door te gaan naar de halve finales. Gelukkig presteerde de ploeg fantastisch onder de hoge druk, dankzij een 3-0 overwinning wisten ze als poulewinnaar door de gaan naar de halve finale.

In de halve finale moest het team flink aan de bak, ondanks de vermoeidheid wisten ze er een gelijkspel uit te halen. Helaas wisten we in de strafschoppenserie niet te scoren waardoor we de laatste wedstrijd voor plek 3 en 4 moesten spelen.

Veel tijd om de teleurstelling te verwerken was er niet, want direct na de halve finale stond de troostfinale op het programma. Hoewel de spirit er goed in zat, kwam de ploeg toch (voor het eerst dit toernooi) op achterstand te staan. Na de tegengoal én de vele doelpogingen van de tegenstander was het in de laatste minuten tijd voor de baldakijn om toe te slaan. Met een prachtige goal wisten ze de gelijkmaker te maken waardoor ook de troostfinale met strafschoppen beslist zou worden.

Met twee rake schoten van de stip én twee gestopte penalty’s van onze keeper was de buit binnen, een mooie beker en een onvergetelijke dag! Een 3e plek op het schoolvoetbaltoernooi, iets waar de spelers, supporters, leerkrachten, ouders en de hele school trots op mogen zijn!

De plek waar onderwijs en zorg elkaar ontmoeten.

Copyright © 2024 | SBO De Baldakijn | Scholengroep Perspectief | Privacyverklaring | Cookies | Alle rechten voorbehouden