SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Zomerfeest Baldakijn 2020

Het was feest op school, zomerfeest! Omdat we dit jaar niet op schoolreis konden gaan, hebben we een prachtig zomerfeest op school gehad. Er was van alles te doen zoals: lasergamen, oud Hollandse spelletjes, bingo, poffertjes eten, stormbaan en een echte buikschuifbaan. De leerlingen en ook het personeel heeft enorm genoten van deze dag zoals ook op de foto's goed te zien is.

Lees meer...

Piratenfeest groep A en B

- Schminken - Schat zoeken in de buurt - Piratenkoek versieren - Mc Donalds Piratenrestaurant Het was een prachtige ochtend. Iedereen ging met een Piratendiploma en een verrassing naar huis.

Lees meer...

Meesters- en juffendag 2020

Op woensdag 12 februari was het weer zover: de meesters-en juffendag van onze school. Iedereen mocht verkleed komen en in alle klassen werd een feestje gevierd ter ere van alle verjaardagen van alle meesters en juffen. Er was dan ook een heus taartenbuffet en we hadden een goochelaar op school. De leerlingen, maar ook het personeel heeft er flink van genoten!

Lees meer...

Afscheid groep 8

Het is 30 juni 2020. Op deze dag hebben we stil gestaan bij het afscheid van de groepen 8. Samen op de fiets, naar Drouwernerveen, om te survivallen, kanoën en te klimmen. Natuurlijk verliep de reis niet vlekkeloos, iemand gevallen op de fiets, ketting eraf en niet te vergeten: heerlijk in de regen en wind fietsen. Door bikkelen, al voor dat we goed en wel er waren. Eenmaal nat aangekomen, gingen we de onderdelen doen. Samen sportief bezig, meest memorabel… de natte survivalbaan. Misschien is een modderbad een betere benaming (zie foto’s). Rond een uur of drie gingen we op de fiets terug. De terugreis ging een stuk soepeler: droog, wind mee… Wat een verademing. Op school aangekomen, zat de dag er nog niet op. Gelukkig maar, want de barbecue mocht aan! Super geregeld door de familie Scholte, waarvoor nogmaals dank! Meester Jakob was onze hoofdchef ‘brader’, Juf Trijnie hield zich bezig met de uien (zonder tranen). Iedereen schoof gezellig aan voor het eten. Daarna konden we nog één keer losgaan, dit met dank aan DJ Meester Rick. Nummers als ‘Dansen met jou’ van Thijs Boontjes, ‘Du hast’ van Rammstein, ‘Lalalalala, gehaktbal’ van Evert Baptist, ‘Rainbow high in the sky’ van Paul Elstak, ‘De drie biggetjes’ van K3: kortom, alle genres kwamen langs. Hierna kwam nog het echte afscheid, nog even in de klas… Een kleine speech van de juf/meester, daarna naar buiten naar de ouders toe. Het weer deed mee met het gevoel, want regen was veelvuldig aanwezig. Een traan gelaten, afscheid is lastig… op naar een nieuw begin op de middelbare school.

Lees meer...

Groep 3a had bezoek van de politie

Groep 3a had bezoek van de politie! In groep 3a zijn we druk bezig met het leren lezen maar ook met het leren van nieuwe woorden! Kern 5 gaat over regels, afspraken en de politie. Vanmiddag was de jeugdagent van de gemeente Stadskanaal op bezoek. In de klas vond er een gesprek plaats over het werk van de politie, over hulp bij ongelukken en andere gebeurtenissen. De politieagent liet bijv z’n portofoon, telefoon, een knuppel, zaklamp, handboeien en pepperspray zien. Ook hebben we gekeken naar z’n uniform en de grote, dikke schoenen. De geleerde woorden als politie-inspecteur, bekeuring, boete, politiebureau, opsluiten kwamen aan bod. Nadat we nog een lied over de politie hebben gezongen zijn we met elkaar naar buiten gegaan waar de politie nog veel vertelde over de auto, de verschillende kleuren van het zwaailicht en moest juf Annelieke even een blaastest demonstreren. De kinderen waren ontzettend enthousiast en belangstellend. Ze stelden verrassende vragen en hebben allemaal genoten! Het was een geslaagde middag!

Lees meer...