SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Kerstviering 2019

Volgens goed gebruik werd er weer een eenvoudig doch voedzaam kerstdiner geserveerd op De Baldakijn. Het kerstdiner in de vorm van een overheerlijk stamppotten-buffet: boerenkool (‘moes’), wortelen en groene bonen. Uiteraard afgemaakt met zuur, appelmoes en … gehaktballen en worstjes. De leerlingen, stagiaires, ouders en teamleden hebben genoten. Er is niet veel overgebleven om op te warmen… Het was een feestelijk gebeuren. Ouders, erg bedankt voor jullie hulp en ondersteuning! Dit lukt alleen met een goede samenwerking. Fijn! Op vrijdag was de Kerstviering in de kerk. Het kerstverhaal werd verteld en werd muzikaal omlijst door liederen die waren voorbereid door de leerlingen van alle groepen. Ook werd het geheel ondersteund door een echt koor. Iedereen heel goed je best gedaan, het was prachtig!

Lees meer...

Meesters- en juffendag 2020

Op woensdag 12 februari was het weer zover: de meesters-en juffendag van onze school. Iedereen mocht verkleed komen en in alle klassen werd een feestje gevierd ter ere van alle verjaardagen van alle meesters en juffen. Er was dan ook een heus taartenbuffet en we hadden een goochelaar op school. De leerlingen, maar ook het personeel heeft er flink van genoten!

Lees meer...

Sinterklaasfeest Baldakijn 2019

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen donderdag 5 december een bezoekje brengen aan de leerlingen van de Baldakijn. Samen met de leerlingen van de Meidoornschool werd de Sint vol spanning opgewacht. Ook vaders, moeders en opa’s en oma’s waren erbij aanwezig. Bert Drenthe zorgde voor de muziek en zong en danste samen met de kinderen tot de Sint eindelijk in een prachtige auto, een echte Mustang, arriveerde.   Daarna ging de Sint met de leerlingen van groepen A, B en 3 naar het speellokaal, waar een toestelbaan was uitgezet en de kinderen als volleerde Pieten over de toestellen klommen en klauterden.  Ook de Pieten probeerden goed mee te doen. Sinterklaas genoot zichtbaar van het enthousiasme waarmee de kinderen dit deden. Vervolgens gingen de Sint en zijn Pieten naar de groepen 4 en 5, waar een groot aantal kinderen iets hadden ingestudeerd. De Sint bewonderde o.a. dansjes, liedjes en een moppentrommel. Na elk bezoek aan de klas verrasten de Pieten de leerlingen met een grote zak vol met cadeautjes.   De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vierden de komst van Sinterklaas in hun eigen klas. De leerlingen hadden lootjes getrokken en mochten een surprise maken voor diegene die ze hadden getrokken. Het was te zien dat iedereen erg z’n best had gedaan om er een mooie surprise van te maken. De één nog mooier en de ander nog gekker….!!!   Sinterklaas en zijn Pieten vertrokken moe maar voldaan tegen 12 uur om zich voor te bereiden op pakjesavond. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest…!!! De foto´s kunt u zien door op "lees meer" te klikken.

Lees meer...

Groep 3a had bezoek van de politie

Groep 3a had bezoek van de politie! In groep 3a zijn we druk bezig met het leren lezen maar ook met het leren van nieuwe woorden! Kern 5 gaat over regels, afspraken en de politie. Vanmiddag was de jeugdagent van de gemeente Stadskanaal op bezoek. In de klas vond er een gesprek plaats over het werk van de politie, over hulp bij ongelukken en andere gebeurtenissen. De politieagent liet bijv z’n portofoon, telefoon, een knuppel, zaklamp, handboeien en pepperspray zien. Ook hebben we gekeken naar z’n uniform en de grote, dikke schoenen. De geleerde woorden als politie-inspecteur, bekeuring, boete, politiebureau, opsluiten kwamen aan bod. Nadat we nog een lied over de politie hebben gezongen zijn we met elkaar naar buiten gegaan waar de politie nog veel vertelde over de auto, de verschillende kleuren van het zwaailicht en moest juf Annelieke even een blaastest demonstreren. De kinderen waren ontzettend enthousiast en belangstellend. Ze stelden verrassende vragen en hebben allemaal genoten! Het was een geslaagde middag!

Lees meer...

Groepen 3 en 3/4 bezoeken Sinterklaashuis Ter Apel

Wat was het spannend. Vol verwachting klopt ons hart...….. Wij als groepen 3 en 3/4 gingen naar het klooster in Ter Apel. Naar het Sinterklaashuis! We hebben deze ochtend een rondleiding gehad en heel veel spelletjes gedaan. Net als Piet hebben we met cadeautjes over het dak gelopen. We hebben pakjes ingepakt en met elkaar liedjes gezongen. In de keuken mochten we met Zwarte Piet pepernoten maken en kregen we zelf ook iets lekkers. In de werkkamer hebben we Sinterklaas gezien. Hier konden we allemaal even met hem praten en mochten we hem een hand geven. Wat was het gezellig, de kinderen hebben genoten en de juffen ook!

Lees meer...