SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Sinterklaasfeest 2020

Vrijdag 4 december werd op De Baldakijn de verjaardag van Sint Nicolaas gevierd. Maar helaas, de jarige zelf was niet present. Jullie weten wel Corona… afstand houden en bovendien de goede Sint valt binnen de risicogroep. Gelukkig waren de pieten wel aanwezig met uiteraard veel kadoos. De pieten hadden de kadoos voor de groepen A en B in heel grote zakken gedaan. De leerlingen van de groepen 3,4 en 5 mochten zichzelf een kado uitzoeken in de kado-winkel van Sint Nicolaas. Deze outlet-winkel was tijdelijk gehuisvest in onze school. De leerlingen van de groepen 6,7 en 8 vierden hun feest in de eigen groep met prachtige zelfgemaakte surprises en mooie gedachten. Voor de leerlingen van de groepen A en B was één morgen wel genoeg. De accu’s waren helemaal leeg. Zij mochten eerder naar huis. Voor de andere groepen waren er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Het werd een feestelijke dag zonder de jarige. Hopelijk kunnen we de Sint het volgende jaar wel weer in levenden lijve ontvangen. Tot het volgende jaar!

Lees meer...

Koningsspelen 2021

De Koningspelen 2021 zijn al een aantal jaren een traditie op de Baldakijn en alhoewel ze vorig jaar niet door konden gaan, hebben we dit jaar zeker weer ons best gedaan om er binnen de mogelijkheden die er zijn, weer een Oranje feestje van te maken. Veel leerlingen waren prachtig in het rood, wit, blauw en oranje en in de groepen werden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Er werd lekker gegeten, gedanst en gespeeld.

Lees meer...

Nationaal schoolontbijt 2020

Donderdag 5 november begon op De Baldakijn echt anders dan op andere donderdagen. De tafels waren gedekt. Brood, beleg en drinken, alles stond klaar. Kortom; het jaarlijkse Nationaal schoolontbijt werd ook geserveerd op onze school. De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? · Ontbijten geeft energie. · Ontbijten levert voedingsstoffen. · Ontbijten helpt je stoelgang. · Ontbijten houdt je gezond. · Ontbijten is lekker en gezellig. Voorafgaande aan het Nationaal ontbijt kregen de leerlingen les over het gezonde ontbijt. Donderdag 5 november werd dat in de praktijk gebracht. De leerlingen konden kiezen uit veel gezonde zaken. Ze hebben flink hun best gedaan. Ik kan jullie verzekeren dat de tafels aan het einde behoorlijk leeg waren. Tip: ontbijt ’s morgens gezond!

Lees meer...

Paasmaaltijd 2021

Alles is anders in deze tijd. Bepaalde tradities kunnen, gelukkig in aangepaste vorm, doorgang vinden. Dit gold ook voor de traditionele paasmaaltijd op De Baldakijn. Pasen het feest van het Bijbelse paasverhaal en ook van het lentefeest; een nieuw begin. Redenen voldoende om een feestelijke maaltijd voor de leerlingen te organiseren. Hierbij werd uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen met betrekking tot de Corona-regels. Ondanks deze ‘andere’ situatie werd het een gezellige maaltijd. De leerlingen hebben genoten en goed gegeten. De foto’s geven hiervan een mooie impressie.

Lees meer...

Juf Harma 25 jaar in het onderwijs

Vrijdag 25 september hebben wij gevierd dat juf Harma haar 25-jarig ambtsjubileum heeft bereikt. Een mijlpaal; zeker een goede reden voor een feest. Juf Harma moest deze feestdag later op school komen dan ze anders is. De rode loper was uitgerold. Alle leerlingen en collega’s stonden klaar en de muzikanten stonden paraat. Uiteraard moest er gezongen worden. Muzikanten in de personen van de leerlingen maar ook waren Chris (echtgenoot van Harma) en Daniek en Manon (de dochters) er als musici. Dit laatste was uiteraard een verrassing voor Harma. Met muziek en zang ging Harma de school binnen. Want dat hoort helemaal bij haar. In groep 3a werd het feest verder voortgezet. De leerlingen hadden, samen met juf Johanna en juf José, een prachtig cadeau gemaakt. De leerlingen konden niet wachten tot ze de cadeaus aan juf mochten geven. Daarna ging Harma met haar groep naar camping 'de Berenkuil' in Grolloo. De leerlingen hebben genoten van een prachtige dag. Wat een feest! De festiviteiten, voor de collega’s, verplaatsten zich daarna naar Smeerling; 'Gasterij Natuurlijk Smeerling'. Onder het genot van een high-tea werd het een gezellig samenzijn met een toespraak en cadeaus. Harma van harte gefeliciteerd en wij hopen je nog lang als collega in ons midden te mogen hebben.

Lees meer...