SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Kerstbuffet 2022

De maand december is sowieso al een gezellige en sfeervolle maand. Donderdag 22 mei heeft wel een extra tintje. Op deze donderdag genieten de leerlingen van een uitgebreid kerstbuffet. Veel leerlingen komen ’s morgens de school binnen in feestelijke kleding. De teamleden hebben de kersttruien uit de kast gehaald. Een feestelijk geheel. Mooi gedekte tafels, verschillende uitgiftepunten, … Het kerstbuffet is een pastabuffet: verschillende soorten pasta, verschillende sauzen, stokbrood en uiteraard een… toetje! Bijna alle leerlingen hebben heerlijk gegeten. De schalen en pannen zijn leeg tot op de bodem. Ouders, verzorgers, teamleden en stagiaires dank voor jullie inzet om er weer een ‘kerstige’ maaltijd van te maken.

Lees meer...

Afscheid van juf Harma 27 januari 2023

Vrijdag 27 januari 2023 hebben wij afscheid genomen van juf Harma (Hulzebos). Na ruim 27 jaren te hebben gewerkt op De Baldakijn en diens voorganger, slaat Harma een nieuwe weg in. Harma start ingaande 1 februari a.s. als directeur van obs De Wiekslag te Blijham. Een afscheid met een lach en een traan voor zowel Harma, de leerlingen als de collega’s. Harma, een collega vol passie, enthousiasme, energie en kennis. Uiteraard hebben wij Harma niet geruisloos weg laten gaan. Op vrijdag 27 januari jl. is uitgebreid aandacht besteed aan dit afscheid. Wij wensen Harma en haar gezin het allerbeste en uiteraard veel (werk)plezier in Blijham. Klik op "lees meer" voor de foto's.

Lees meer...

Sinterklaas 2022

De nachten waren afgestreept. Eindelijk was het zover: de verjaardag van Sint Nicolaas. Maandag 5 december klonk er muziek op het plein van De Baldakijn. Bert Drenthe maakte er weer een vrolijke boel van. Wij moesten even wachten maar toen… een hele grote gele vrachtwagen met zwaailichten kwam de Vlaanderenlaan in rijden. In de vrachtwagen stonden Sint en twee pieten. Een geweldige intocht! Sint en de pieten liepen door een erehaag van leerlingen. Alle leerlingen wilden de Sint een boks geven. Ze werden ontvangen met muziek en dans. De gasten hadden een druk programma. Eerst na de gymzaal voor de groepen A tot en met 3b/4a. Daarna werd een bezoek gebracht aan de groepen 4 en 5. In de pakjeswinkel konden de leerlingen een cadeau van hun keuze uitzoeken. Wat een keuze! In de groepen 6,7 en 8 werden prachtige surprises aan elkaar gegeven. Daarbij een gedicht en uiteraard ook een cadeau. Wat hadden Sint en de pieten hun best gedaan. Dank jullie wel! Dat geldt uiteraard ook voor Bert Drenthe en alle collega’s die het feest hebben voorbereid. Een geslaagde verjaardag van de Sint. Tot het volgende jaar!

Lees meer...

Kerstviering 2022

De kerstviering kon dit jaar gelukkig weer gezamenlijk gevierd en beleefd worden. Twee jaren heeft het corona-virus roet in het eten gegooid. Fijn dat wij, leerlingen en ouders/verzorgers en teamleden, weer in de Poststraatkerk terecht konden. Inderdaad een kerstviering; met veel muziek, mooie moderne liederen en uiteraard het kerstverhaal. Helaas was juf Margriet ziek. Zij leest, al jaren, het kerstverhaal voor. Juf Harma heeft het goed overgenomen van Margriet. Mooi dat er zoveel belangstelling was. Een volle kerk! Leerlingen beneden en belangstellenden boven. Alle leerlingen hadden, hoe dan ook, een bijdrage aan het programma. Dank voor de medewerking van velen om een succes te maken van onze kerstviering. Het was weer hartverwarmend. Klik op "lees meer" voor de foto's.

Lees meer...

Fancy Fair 2022

Vrijdag 16 juni was het weer zover, het mocht weer; de jaarlijkse fancy fair van De Baldakijn. Een feest van jewelste! Het hele plein vol met spelletjes, activiteiten, verloting, suikerspin, poffertjes en niet te vergeten de verkoop van onze onvolprezen ‘broodjes hamburger’. Uiteraard met muziek van Bert Drenthe en super optredens van veel van de leerlingen. Wat een talenten hebben wij op school! Het weer was goed. Alle ingrediënten voor een mooie avond in juni en dát werd het. Een avond met een geweldige opkomst: leerlingen, ouders/verzorgers, familieleden, buurtbewoners, oud-leerlingen, en andere belangstellenden. Rond 19.30 uur kwam er een einde aan de fancy fair 2022. Gezamenlijk opruimen en een korte nazit. Een geweldige bruto-opbrengst van bijna € 3000,00! Ontzettend bedankt ouderraad, ouders/verzorgers, teamleden, stagiaires en andere medewerkers. Tot het volgende jaar.

Lees meer...