SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Groepen 5 bezoeken Blauwe Bessenboerderij

De groepen 5a en 5b zijn dinsdag 3 september door onze eigen gymjuf Rianne uitgenodigd om blauwe bessen te komen plukken bij haar thuis. Zij woont namelijk op de Blauwe Bessenboerderij in Gasselternijveen. De leerlingen hebben naar hartenlust geplukt en tussendoor ook al flink geproefd natuurlijk. Iedereen mocht de zelf geplukte bessen meenemen naar huis. Ook hebben alle leerlingen een keertje in de keuken gestaan om iets lekkers te maken: heerlijke appelflappen, een blauwebessen muffin en een heuse blauwe bessensmoothie werden bereid. Dat was dus ook heerlijk smullen! Leerlingen die even klaar waren met blauwe bessen plukken, konden zich uitleven in de speeltuin achter de groepsaccommodatie. Al met al was het een heel geslaagd bezoek; een aantal kinderen had het zo naar hun zin dat ze zelfs wel op deze boerderij wilden blijven wonen!! ;-)

Lees meer...

Groepen 3b/4a en 4b bezoeken het bos in Gasselte

Op dinsdag 15 oktober zijn de groepen 3b/4a en groep 4b naar het Boomkroonpad in Gasselte geweest. Het was heerlijk weer dus dat was al een cadeautje. De leerlingen waren erg enthousiast. Ze gingen met verschillende opdrachten aan de slag. Er waren zoekkaarten met paddenstoelen en spiegeltjes waarmee je ook onder de paddenstoelen kon kijken. Er zijn heel veel verschillende paddenstoelen gevonden. De Vliegenzwam (rood met witte stippen) sprak het meest tot de verbeelding. Verder hadden alle kinderen een eierdoos met verschillende afbeeldingen van dingen die je in een bos kan vinden. Bv eikenblad, boomschors, mos etc. Binnen de kortste keren hadden ze alles gevonden. Voor sommige kinderen waren het grote schatten. De laatste opdracht was bouwen van een hut en klimmen in een echte klimboom. Wat is er nu leuker dan dat?! Al met al was het een geslaagde en leerzame dag!

Lees meer...

Feestelijke opening schoolbibliotheek

Woensdag 26 juni was het zover… Alle voorbereidingen waren gedaan, de rode loper uitgerold, het lint gespannen en dé schaar lag klaar. De feestelijke opening van de schoolbibliotheek van De Baldakijn kon plaats vinden. Een groepje leerlingen, van elke groep één, stond klaar om de officiële openingshandeling te verrichten. Wethouder Johan Hamster was er speciaal voor naar school gekomen om samen met de leerlingen dit feestelijk moment te vieren. Het was best spannend! Bibliotheken worden gesloten maar de schoolbibliotheek van De Baldakijn gaat open. Een actuele, grotendeels nieuwe, boekencollectie met een eigen uitleensysteem. De schoolbibliotheek is tot stand gekomen in samenwerking met Biblionet Groningen, de gemeente Stadskanaal en de school. Enkele collega’s (en een echtgenoot) hebben, met Mina en enkele ouders, veel werkzaamheden verricht om deze start te kunnen maken. Wij hopen dat de leerlingen veel gebruik zullen maken van deze voorziening. Taalontwikkeling en lezen zijn van groot belang voor een ieder. Veel boek- en leesplezier!

Lees meer...

Kinderboekenweek Reis mee!

Van 2 tot en met 13 oktober was het Kinderboekenweek met als thema REIS MEE! Alle leerkrachten van de onderbouw hadden een boek gekozen passend bij dit thema. Een boek over de bus, de trein, het vliegtuig, de trekker en de auto en ……ook de garage. Aan de kinderen vroegen we vervolgens: waar wil je meer over te weten komen? Drie keer op de donderdagmiddag werd er aandacht aan besteed in verschillende werkplaatsen. Dat hield in: de eerste keer werd het gekozen boek voorgelezen en een activiteit gedaan, de tweede keer een uitje naar… en de derde en laatste keer een verwerking. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van groepen die een uitje gemaakt hebben. Klik daarvoor op "lees meer." Zo ging een groep met de bus op pad. leerlingen konden alles ontdekken over de OV-chipkaart, lijndiensten en buschauffeurs. Een groep heeft een bezoek gebracht aan het vliegveld in Vledderveen. Ze kregen uitleg van een piloot die op een Boeing 747 heeft gevlogen. Daarna mochten ze nog even zitten in een echt vliegtuig. We hebben ook nog gekeken naar een demonstratie met een modelvliegtuig. Een andere groep ging op bezoek bij juf Leonie (stagiaire groep 3b4a). Haar ouders hebben een camping en haar vader een landbouwbedrijf dus konden we daar trekkers kijken! De groepen A en B gingen met de Qbuzz naar Vlagtwedde.Eerst naar het busstation, een kaartje kopen bij de chauffeur , daarna je kaartje scannen tot je een piepje hoort. De reis ging naar Vlagtwedde. Daar hebben we de fietsenmaker bezocht. We keken in de werkplaats en we zagen de coole mountainbikes in de winkel. Na een applaus voor de buschauffeur stapten we vlak bij school weer uit. Ook hebben de leerlingen van groep a en b hebben hun eigen auto gemaakt . De doos is geverfd, beplakt en er staat een “startnummer “ op. Wat een betrokkenheid! In de bovenbouw hebben de leerlingen gewerkt over landen en als afsluiting van het hele project een lopend buffet gemaakt met landspecifieke lekkernijen. Het was om van te smullen!

Lees meer...

Future League

Woensdag 29 mei hebben wij meegedaan aan onze allereerste Lego future league finale. Dit hebben wij gedaan met twee teams van groep 8 en een team van groep 6/7: Team Baldakijn 1 : Jordy, Meike,Moreno, Ivan en Milan Team Baldakijn 2: Gideon, Damian, Tristan en Dani Team groep 6/7: Demiën, Henk-Jan, Milan en Chamilla in het gemeentehuis. We hebben verschillende opdrachten uitgevoerd. In de Spont hebben we op verschillende wedstrijdtafels missies uitgevoerd met de robot. In het gemeentehuis hebben we presentaties gehouden over ons onderzoeken; Voedsel verbouwen in de ruimte en hoe ruim je afval op in de ruimte. Maar ook hebben we onze robot gepresenteerd en uitleg gegeven over onze samenwerking. Na een spannende dag is team Baldakijn 1 geëindigd op de 10 plaats en team Baldakijn 2 op de 11e plaats. Dit van de 25 deelnemende team. Een super prestatie! Aan het eind van de dag zijn we met een mooie Future league beker weer naar school terug gekeerd.

Lees meer...