SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Lego league 2022

Voor sommige leerlingen was het donderdag 19mei een spannende dag. De finaledag van de Lego-league stond op het programma. De Lego-league is een project dat gericht is op het leren programmeren. Dit doen de leerlingen aan de hand van het beroemde spelmateriaal LEGO. Uiteraard hebben de kinderen zich voorafgaand aan deze finaledag goed voorbereid. Zowel tijdens de technieklessen op dinsdag middag én vele pauzes is er veel tijd in het project gestoken. Dit alles heeft geresulteerd in een fantastisch resultaat. Zowel tijdens de mondelinge presentatie van ons innovatieproject als de robotwedstrijd was de jury erg onder de indruk. Het door de organisatie gekozen thema van het innovatieproject was 'kom weer in beweging'. Onze leerlingen hebben een beweegstoel bedacht en ontworpen, zodat leerlingen op school minder stil hoeven te zitten en zich daardoor beter kunnen concentreren. Deze beweegstoel heeft de groep in de raadszaal van het gemeentehuis gepresenteerd aan de jury. De jury gaf het ontwerp én het idee een uitmuntende score. Tijdens de robotwedstrijd werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Tijdens de voorrondes werd de hoogste score van alle deelnemende ploegen neergezet. Tijdens de finales wisten de leerlingen zichzelf nog meer te overtreffen, met de eerste plaats als resultaat! Met een trots gevoel, een onvergetelijke ervaring én een heerlijke slagroomtaart op zak zat de dag erop. Al met al en mooie afsluiting van het project.

Lees meer...

Fancy Fair 2022

Vrijdag 16 juni was het weer zover, het mocht weer; de jaarlijkse fancy fair van De Baldakijn. Een feest van jewelste! Het hele plein vol met spelletjes, activiteiten, verloting, suikerspin, poffertjes en niet te vergeten de verkoop van onze onvolprezen ‘broodjes hamburger’. Uiteraard met muziek van Bert Drenthe en super optredens van veel van de leerlingen. Wat een talenten hebben wij op school! Het weer was goed. Alle ingrediënten voor een mooie avond in juni en dát werd het. Een avond met een geweldige opkomst: leerlingen, ouders/verzorgers, familieleden, buurtbewoners, oud-leerlingen, en andere belangstellenden. Rond 19.30 uur kwam er een einde aan de fancy fair 2022. Gezamenlijk opruimen en een korte nazit. Een geweldige bruto-opbrengst van bijna € 3000,00! Ontzettend bedankt ouderraad, ouders/verzorgers, teamleden, stagiaires en andere medewerkers. Tot het volgende jaar.

Lees meer...

Koningsspelen 2022

Wat was het een mooi gezicht om vandaag veel kinderen in een oranje outfit op school te zien komen. Wat zagen ze er prachtig uit! Vanochtend zijn de groepen gestart met het kijken naar de officiële opening van de koningsspelen op het digibord. Daarna is in alle groepen het lied van de koningsspelen ’Fittop10’ gezongen en er werd gedanst. Na de officiële opening werd er gestart met verschillende, vooral sportieve, activiteiten. De groepen 6, 7, en 8 hebben hun sportieve activiteiten op het sportveld gehouden. Er werd slagbal, knots-hokey, blokjesvoetbal en Kubb gespeeld, er was een hindernisbaan en tijd voor koek- en spekhappen. De groepen A t/m 5 hebben in twee verschillende groepen een spelcircuit gedaan. Hier waren ook verschillende sportieve activiteiten als zaklopen, sjoelen, toren-estafette, stoelendans, chaos-bal, goudkoorts, ren-je-fit. Het was een gezellige, sportieve dag met prachtig weer.

Lees meer...

Schoolvoetbal 2022

Woensdag 1 juni heeft een team van de Baldakijn meegedaan aan het Van der Veen schoolvoetbaltoernooi in Stadskanaal. Wat betreft het weer zat het niet bepaald mee, een wolkbreuk liet flink van zich horen. Toch hadden we flink wat bekijks van een aantal ouders en verzorgers. Hoewel de jongens twee wedstrijden gewonnen hebben en één gelijk hebben gespeeld, is er ook één verloren gegaan. Hierdoor zijn we niet in de prijzen gevallen. Uiteindelijk moesten we het doen met de 13e plek. Ondanks de uitkomst en het weer hebben we een ontzettend leuke middag gehad. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lees meer...

Paas high tea 2022

Het is zo langzamerhand al een traditie geworden op De Baldakijn: de high-tea voorafgaande aan de Paasvakantie. Op Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, donderdag 14 april jl, was het weer zover. Alle leerlingen van de 16 groepen hadden, samen met teamleden en ouders/verzorgers, iets lekkers gemaakt voor de high-tea. Al die verschillende, overheerlijke hapjes, waren neergezet op mooi versierde tafels. Het was een prachtig en kleurrijk gezicht. Bekijk de foto’s maar eens. Er waren in het schoolgebouw vier uitgiftepunten ingericht. Per groep mochten de leerlingen hun bordjes vullen met al dat lekkers. En dat hoefden wij maar één keer te zeggen! De leerlingen hebben genoten en gesmuld van de Paas-high-tea. In de enkele klassen dronken de leerlingen thee uit hele deftige kopjes en schoteltjes. Zo deftig dat bij het drinken de pink omhoog moet wijzen. Iets dat best lastig is. Ouders/verzorgers en teamleden, ontzettend bedankt voor de assistentie. Het was een feestje!

Lees meer...