SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Juf Harma 25 jaar in het onderwijs

Vrijdag 25 september hebben wij gevierd dat juf Harma haar 25-jarig ambtsjubileum heeft bereikt. Een mijlpaal; zeker een goede reden voor een feest. Juf Harma moest deze feestdag later op school komen dan ze anders is. De rode loper was uitgerold. Alle leerlingen en collega’s stonden klaar en de muzikanten stonden paraat. Uiteraard moest er gezongen worden. Muzikanten in de personen van de leerlingen maar ook waren Chris (echtgenoot van Harma) en Daniek en Manon (de dochters) er als musici. Dit laatste was uiteraard een verrassing voor Harma. Met muziek en zang ging Harma de school binnen. Want dat hoort helemaal bij haar. In groep 3a werd het feest verder voortgezet. De leerlingen hadden, samen met juf Johanna en juf José, een prachtig cadeau gemaakt. De leerlingen konden niet wachten tot ze de cadeaus aan juf mochten geven. Daarna ging Harma met haar groep naar camping 'de Berenkuil' in Grolloo. De leerlingen hebben genoten van een prachtige dag. Wat een feest! De festiviteiten, voor de collega’s, verplaatsten zich daarna naar Smeerling; 'Gasterij Natuurlijk Smeerling'. Onder het genot van een high-tea werd het een gezellig samenzijn met een toespraak en cadeaus. Harma van harte gefeliciteerd en wij hopen je nog lang als collega in ons midden te mogen hebben.

Lees meer...

Sinterklaasfeest 2020

Vrijdag 4 december werd op De Baldakijn de verjaardag van Sint Nicolaas gevierd. Maar helaas, de jarige zelf was niet present. Jullie weten wel Corona… afstand houden en bovendien de goede Sint valt binnen de risicogroep. Gelukkig waren de pieten wel aanwezig met uiteraard veel kadoos. De pieten hadden de kadoos voor de groepen A en B in heel grote zakken gedaan. De leerlingen van de groepen 3,4 en 5 mochten zichzelf een kado uitzoeken in de kado-winkel van Sint Nicolaas. Deze outlet-winkel was tijdelijk gehuisvest in onze school. De leerlingen van de groepen 6,7 en 8 vierden hun feest in de eigen groep met prachtige zelfgemaakte surprises en mooie gedachten. Voor de leerlingen van de groepen A en B was één morgen wel genoeg. De accu’s waren helemaal leeg. Zij mochten eerder naar huis. Voor de andere groepen waren er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Het werd een feestelijke dag zonder de jarige. Hopelijk kunnen we de Sint het volgende jaar wel weer in levenden lijve ontvangen. Tot het volgende jaar!

Lees meer...

Piratenfeest groep A en B

- Schminken - Schat zoeken in de buurt - Piratenkoek versieren - Mc Donalds Piratenrestaurant Het was een prachtige ochtend. Iedereen ging met een Piratendiploma en een verrassing naar huis.

Lees meer...

Nationaal schoolontbijt 2020

Donderdag 5 november begon op De Baldakijn echt anders dan op andere donderdagen. De tafels waren gedekt. Brood, beleg en drinken, alles stond klaar. Kortom; het jaarlijkse Nationaal schoolontbijt werd ook geserveerd op onze school. De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? · Ontbijten geeft energie. · Ontbijten levert voedingsstoffen. · Ontbijten helpt je stoelgang. · Ontbijten houdt je gezond. · Ontbijten is lekker en gezellig. Voorafgaande aan het Nationaal ontbijt kregen de leerlingen les over het gezonde ontbijt. Donderdag 5 november werd dat in de praktijk gebracht. De leerlingen konden kiezen uit veel gezonde zaken. Ze hebben flink hun best gedaan. Ik kan jullie verzekeren dat de tafels aan het einde behoorlijk leeg waren. Tip: ontbijt ’s morgens gezond!

Lees meer...

Afscheid groep 8

Het is 30 juni 2020. Op deze dag hebben we stil gestaan bij het afscheid van de groepen 8. Samen op de fiets, naar Drouwernerveen, om te survivallen, kanoën en te klimmen. Natuurlijk verliep de reis niet vlekkeloos, iemand gevallen op de fiets, ketting eraf en niet te vergeten: heerlijk in de regen en wind fietsen. Door bikkelen, al voor dat we goed en wel er waren. Eenmaal nat aangekomen, gingen we de onderdelen doen. Samen sportief bezig, meest memorabel… de natte survivalbaan. Misschien is een modderbad een betere benaming (zie foto’s). Rond een uur of drie gingen we op de fiets terug. De terugreis ging een stuk soepeler: droog, wind mee… Wat een verademing. Op school aangekomen, zat de dag er nog niet op. Gelukkig maar, want de barbecue mocht aan! Super geregeld door de familie Scholte, waarvoor nogmaals dank! Meester Jakob was onze hoofdchef ‘brader’, Juf Trijnie hield zich bezig met de uien (zonder tranen). Iedereen schoof gezellig aan voor het eten. Daarna konden we nog één keer losgaan, dit met dank aan DJ Meester Rick. Nummers als ‘Dansen met jou’ van Thijs Boontjes, ‘Du hast’ van Rammstein, ‘Lalalalala, gehaktbal’ van Evert Baptist, ‘Rainbow high in the sky’ van Paul Elstak, ‘De drie biggetjes’ van K3: kortom, alle genres kwamen langs. Hierna kwam nog het echte afscheid, nog even in de klas… Een kleine speech van de juf/meester, daarna naar buiten naar de ouders toe. Het weer deed mee met het gevoel, want regen was veelvuldig aanwezig. Een traan gelaten, afscheid is lastig… op naar een nieuw begin op de middelbare school.

Lees meer...