SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Kerstlunch en Kerstviering 2021

Ook dit cursusjaar ging het weer allemaal anders: de kerstmaaltijd en de kerstviering. Ten gevolge van de corona-crisis moesten de kerstmaaltijd en de kerstviering in een andere vorm worden georganiseerd. Dit jaar helaas niet een lopend buffet waarbij de leerlingen door elkaar lopen. De gezamenlijke kerstviering in de kerk kon jammer genoeg ook niet doorgaan. Uiteraard is er nagedacht over een goed alternatief. Dat is zeker gelukt. Een kerstlunch met daarin verwerven de kerstviering werd in de groep gehouden. Tijdens de kerstlunch kwam het kerstverhaal aan de orde. Bovendien zong het koor van enkele leerlingen van de groepen 8 het lied ‘Midden in de winternacht’ op drie plekken in de school. Het werd uiteindelijk een sfeervol gebeuren. De leerlingen hebben genoten van de kerstlunch. De beelden spreken voor zich.

Lees meer...

Koningsspelen 2022

Wat was het een mooi gezicht om vandaag veel kinderen in een oranje outfit op school te zien komen. Wat zagen ze er prachtig uit! Vanochtend zijn de groepen gestart met het kijken naar de officiële opening van de koningsspelen op het digibord. Daarna is in alle groepen het lied van de koningsspelen ’Fittop10’ gezongen en er werd gedanst. Na de officiële opening werd er gestart met verschillende, vooral sportieve, activiteiten. De groepen 6, 7, en 8 hebben hun sportieve activiteiten op het sportveld gehouden. Er werd slagbal, knots-hokey, blokjesvoetbal en Kubb gespeeld, er was een hindernisbaan en tijd voor koek- en spekhappen. De groepen A t/m 5 hebben in twee verschillende groepen een spelcircuit gedaan. Hier waren ook verschillende sportieve activiteiten als zaklopen, sjoelen, toren-estafette, stoelendans, chaos-bal, goudkoorts, ren-je-fit. Het was een gezellige, sportieve dag met prachtig weer.

Lees meer...

Sinterklaasfeest 2021

‘Zie ginds komt de tractor!’ Ja, ja, Sint en twee pieten kwamen met een grote stoere tractor aan bij De Baldakijn. Een zoon van juf Ria Hoffard bestuurde dit splinternieuwe gevaarte door de smalle straatjes rondom de school. Super knap! Uiteraard stonden de leerlingen vol verwachting te wachten. Helaas kon de intocht, in verband met Corona, niet gezamenlijk met de hele school en de Meidoornschool, worden georganiseerd. Ook de swingende muziek van Bert Drenthe stond dit jaar niet op het programma. Wat wel op het programma stond, waren de bezoeken door de Sint en zijn pieten aan de groepen A tot en met 5/6. Uiteraard namen Sint en de pieten ook een kijkje in de groepen 6,7 en 8. Het werd een prachtig feest met veel muziek, tekeningen en dansjes. En niet te vergeten: de pakjeskamer! Wat prachtig. De pakpieten hadden een pakjeskamer ingericht in het speellokaal. In groepjes mochten alle leerlingen zelf een cadeau uitzoeken. Wat een belevenis dat jezelf mag shoppen in de pakjeswinkel van de Sint. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 hadden, middels lootjes, cadeaus voor elkaar gekocht. Er waren gedichten geschreven en bovendien schitterende surprises gemaakt. Er is ontzettend veel werk op gedaan. Dank jullie wel, hulppieten! Ik kan jullie verzekeren, het was een zeer geslaagde dag. Dank Sint en pieten! Tot het volgende jaar. Heel veel dank aan verschillende teamleden die er een tof feest van hebben gemaakt. Dat vonden de Sint en de pieten trouwens ook.

Lees meer...

Paas high tea 2022

Het is zo langzamerhand al een traditie geworden op De Baldakijn: de high-tea voorafgaande aan de Paasvakantie. Op Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, donderdag 14 april jl, was het weer zover. Alle leerlingen van de 16 groepen hadden, samen met teamleden en ouders/verzorgers, iets lekkers gemaakt voor de high-tea. Al die verschillende, overheerlijke hapjes, waren neergezet op mooi versierde tafels. Het was een prachtig en kleurrijk gezicht. Bekijk de foto’s maar eens. Er waren in het schoolgebouw vier uitgiftepunten ingericht. Per groep mochten de leerlingen hun bordjes vullen met al dat lekkers. En dat hoefden wij maar één keer te zeggen! De leerlingen hebben genoten en gesmuld van de Paas-high-tea. In de enkele klassen dronken de leerlingen thee uit hele deftige kopjes en schoteltjes. Zo deftig dat bij het drinken de pink omhoog moet wijzen. Iets dat best lastig is. Ouders/verzorgers en teamleden, ontzettend bedankt voor de assistentie. Het was een feestje!

Lees meer...

Praten met de Staten

Wat gaaf! De leerlingen van groep 8A zijn gevraagd om hun mening te geven over wonen en energie in de provincie Groningen. En die mening, dat heeft 8A wel! Na meerdere discussie momenten in de klas zijn er voor wonen en energie wel twintig ideeën op papier gezet. Nadat duidelijke was wat groep 8A wilde presenteren, is er een gezamenlijke film gemaakt. Met de ideeën en de film in de hand mochten vier leerlingen vrijdag 5 november in gesprek met de Commissaris van de Koning René Paas en de Statenleden. Hiervoor gingen ze met juf Margriet, in de auto, naar de Stad Groningen. Voor het gesprek kregen de leerlingen eerst nog een rondleiding door het provinciehuis, daarna moest het echte werk beginnen. In de klas konden we live meekijken via een site hoe het gesprek ging. Wij zagen met z’n allen hoe goed onze vertegenwoordiging het deed. Moeilijke vragen gingen ze niet uit de weg en de ideeën werden goed uitgelegd. Wij waren allemaal erg trots! Op https://groningen.stateninformatie.nl is dit terug te zien (bij Praten met de Staten van 5 november 2021).

Lees meer...