SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Nieuws


Op deze pagina is allerlei nieuws over de school en activiteiten te vinden! Ook foto's worden hier toegevoegd.


Nieuwsbrief

Regelmatig verschijnt de nieuwsbrief van de school met de naam: bald@kijn.nieuwsflits. Hierin staan onder andere vermeld artikelen of mededelingen over verschillende aspecten van ons onderwijs, de agenda voor de komende periode en een verslagje van de wetenswaardigheden van elke groep. Op deze pagina vindt u alle nieuwsbrieven van SBO De Baldakijn.

Aanmelden voor de nieuwsbrief


 

 Afmelden voor de nieuwsbrief? Dat is mogelijk door op de link te klikken die onder elke digitale nieuwsbrief staat.

 

Juf Detty met pensioen

Vrijdag 17 september zat er iemand thuis heel nerveus aan tafel met de mok koffie: juf Detty. Detty heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Een afscheid maar ook reden voor een feestje. Een dag vol verrassingen. Juf Detty heeft liever zelf de regie maar op deze dag ging het even anders… Klokslag 10.00 uur stond er een trike voor de deur, supercool! De trike bracht Detty naar De Baldakijn. Op het plein stonden alle leerlingen en collega’s opgesteld: er werd gezongen, Detty ontving een boeket zonnebloemen en liep over de rode loper de school in. Uiteraard was daar koffie met iets lekkers. Daarna trad de balkunstenaar en jongleur Bonisimo op in de gymzaal. Hij heeft drie voorstellingen gegeven. Alle leerlingen konden het op die manier goed zien en horen. Wat geweldig zeg! Met ballen, ringen, slingers en een heel hoge fiets. Heel goed! De ijskar stond klaar op het schoolplein. Voor alle leerlingen was er een ijsje naar keuze. ’s Avonds hebben veel collega’s, samen met Detty en haar gezin, genoten van een lopend buffet. Uiteraard werd Detty toegesproken en waren er kado's. Een super dag voor een super juf! Detty, het gaat jou en je dierbaren, goed in de toekomst. Heel veel dank namens leerlingen, ouders/verzorgers en uiteraard je collega’s. Klik op lees meer... om de foto's te zien!

Lees meer...

Praten met de Staten

Wat gaaf! De leerlingen van groep 8A zijn gevraagd om hun mening te geven over wonen en energie in de provincie Groningen. En die mening, dat heeft 8A wel! Na meerdere discussie momenten in de klas zijn er voor wonen en energie wel twintig ideeën op papier gezet. Nadat duidelijke was wat groep 8A wilde presenteren, is er een gezamenlijke film gemaakt. Met de ideeën en de film in de hand mochten vier leerlingen vrijdag 5 november in gesprek met de Commissaris van de Koning René Paas en de Statenleden. Hiervoor gingen ze met juf Margriet, in de auto, naar de Stad Groningen. Voor het gesprek kregen de leerlingen eerst nog een rondleiding door het provinciehuis, daarna moest het echte werk beginnen. In de klas konden we live meekijken via een site hoe het gesprek ging. Wij zagen met z’n allen hoe goed onze vertegenwoordiging het deed. Moeilijke vragen gingen ze niet uit de weg en de ideeën werden goed uitgelegd. Wij waren allemaal erg trots! Op https://groningen.stateninformatie.nl is dit terug te zien (bij Praten met de Staten van 5 november 2021).

Lees meer...

Zomerfeest 2021

Zomerfeest 2021 Helaas gingen de schoolreizen vandaag, dinsdag 6 juli, niet door in verband met de COVID-richtlijnen. Een feestje kunnen wij ook anders vieren; een zomerfeest! Nou, dat dat een feest is geworden mogen we wel stellen. Juf Rianne organiseerde, samen met Feestverhuur Groningen, een geweldig zomerfeest in en om onze school. Dankjewel daarvoor! Het weer leek eerst een spelbreker te worden maar dat ging gelukkig goed. De regen stopte, het werd droog en de zon ging schijnen. Wat een feest! Giga springkussen, lasergame, buikschuifbaan, oud Hollandse spelletjes, popcorn, broodje knakworst en natuurlijk poffertjes. Wat hebben alle leerlingen genoten en wat hebben de groep 8-ters ontzettend goed geholpen. Super hoor! En toch hopen wij dat de schoolreizen het volgend jaar weer door kunnen gaan. Om de foto's te zien klik op "lees meer."

Lees meer...

Worden wat je wil

‘Worden wat je wil’, is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! Uiteraard is er op De Baldakijn ook de nodige aandacht geweest voor de Kinderboekenweek en het thema. Op allerlei manieren is er gewerkt over het thema. De leerlingen konden, in bepaalde gevallen, kiezen voor een bepaald beroep waarover ze meer wilden weten. Ze mochten dus zelf hun keuze bepalen. Wat erg leuk was, was dat we ook bezoek kregen van mensen die verschillende beroepen uitvoeren. Bijvoorbeeld een boer op een tractor, een politieagent in een politieauto en brandweermannen in een echte brandweerauto. De leerlingen mochten zelf spuiten met de brandweerslang van de auto. Dat was erg cool! Het was dan ook een zeer geslaagde Kinderboekenweek. Wij zijn nu al benieuwd wat het thema zal worden van de Kinderboekenweek 2022. Bekijk zeker de foto’s even. ’t Is echt de moeite waard.

Lees meer...

ANWB Streetwise

Deze week hadden we bezoek van de ANWB op school. Niet omdat de auto's van de meesters en juffen niet wilden starten, maar om ons les te geven over verschillende dingen die met het verkeer te maken hebben. Streetwise voor basisscholen is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van leerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Voor de groepen A en B was er "Toet Toet" Het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken staan centraal. Daarnaast leer je waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken. Voor de groepen 3 en 4 Bik en klik voor de groepen 5 en 6 "Hallo auto" en voor de groepen 7 en 8 "trapvaardig". Blik en klik in de groepen 3: We gingen naar de gymzaal voor de verkeersles en we waren helemaal verbaasd. Er waren fietsen, auto's, verkeerslichten en zebrapaden! Rosaly en Izaak van Streetwise hebben ons verteld hoe je veilig moet oversteken en fietsen. En daarna gingen we dit zelf oefenen. Hierna mochten we om de beurt met Izaak in de auto meerijden. Izaak ging steeds hard remmen. Maar gelukkig hadden we natuurlijk de gordel om en zaten we in een kinderzitje. Maar pop Isabel niet, zij botste telkens met haar hoofd heel hard op het dashboard. We hebben gezien dat het heel belangrijk is om je gordel om te hebben in de auto! En als je nog geen 1.35 meter bent, moet je in een kinderzitje zitten. Het was een hele leuke verkeersmorgen én natuurlijk heel leerzaam! Hallo auto! groepen 5 en 6: Voor de groepen 5 en 6 was er de les hallo auto! De leerlingen konden tijdens deze les zelf ervaren wat de remweg van een auto is en hoe de reactiesnelheid hier invloed op heeft. Als je onverwacht moet stoppen of als je afgeleid bent, heb je een langere remweg dan dat je goed oplet en er geen onverwachte dingen gebeuren. De leerlingen mochten in een speciale auto meerijden en zelf op een (extra) rempedaal trappen om de auto tot stilstand te brengen. Dit vonden ze natuurlijk prachtig! Om de foto's te zien klik dan op lees meer...

Lees meer...