SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Fotoboek

Groep 3a en 3b/4a aan het programmeren met Botje Bij

De leerlingen van groep 3a en 3b/4a hebben op vrijdag 1 maart een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Stadskanaal. Daar hebben ze dit keer geen boeken geleend, maar zijn ze bezig geweest met het programmeren van Bee-Bots! De workshop begon met het voorlezen van een boek over een robot. Na een korte instructie over de Bee-Bot konden de kinderen aan de hand van verschillende opdrachten bij verschillende matten de Bee-Bots (robotjes) commando’s geven. Dit konden ze doen met de zeven knoppen op de rug van de ‘bij’. De Bee-Bot kan wel 40 commando’s onthouden en maakt grappige geluidjes of knippert met de ogen. De leerlingen vonden het erg interessant en waren goed gemotiveerd, ze hebben allemaal heel goed meegedaan. Naast het programmeren was er ook nog even tijd om te bouwen met Kapla.

Lees meer...

De Kerstmaaltijd en de Kerstviering 2018

Donderdag 20 december 2018… Het is weer zover; de traditionele kerstmaaltijd op De Baldakijn. Op het menu: een uitgebreid stamppotbuffet met als toetje een ijsje! Dus verschillende stamppotten, appelmoes, augurkjes, uitjes, worsten en vooral een overheerlijke gehaktbal! Het was een drukte van belang met 200 leerlingen bij het buffet. Natuurlijk deden ‘De schildpadjes’ van de Dof-Fijn ook mee. Gelukkig was er voldoende extra hulp van diverse ouders/verzorgers. Dank daarvoor. Dat de kinderen met smaak hebben gegeten, kunt u wel zien op de foto’s. Dit buffet heeft zeker ‘een ster’ verdiend. Vrijdag 21 december vierden alle leerlingen en hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden het Kerstfeest in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Wat geweldig; zoveel mensen, groot en klein, bij elkaar! De leerlingen hadden prachtige kerstliederen ingestudeerd. Het waren traditionele kerstliederen maar ook hedendaagse ‘songs’. Juf Margriet vertelde het kerstverhaal. Er waren prachtige foto’s gemaakt passend bij diverse situaties uit het kerstverhaal. De foto’s spreken voor zich. Om ze te zien klik op "lees meer"

Lees meer...

Juffen- en meestersdag 2019

Op De Baldakijn werken ongeveer 40 juffen en meesters. Elke schoolweek is er wel een juf of een meester jarig; tijd voor een feestje! Zo doen we dat niet; want we vieren alle verjaardagen van de juffen en meesters op één dag. Dat is de ‘Juffen- en meestersdag’ van De Baldakijn. Woensdag 13 februari was het zover. Iedereen had een mooie uitnodiging gekregen voor het schoolfeest. Veel leerlingen en teamleden kwamen verkleed op school. Er was natuurlijk ook een feestprogramma met spelletjes, films en een taartenbuffet. Er kon gekozen worden uit tientallen taarten. En er was bovendien nog een grote verrassing: het optreden van de goochelaar Jos Tipker. Wat een goede goochelaar, zeg! Je snapt er niets van… Het was een geslaagde feestelijke ochtend. Dank collega’s voor de organisatie.

Lees meer...

Sinterklaas op de Baldakijn 2018

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen ook woensdag 5 december een bezoekje brengen aan de leerlingen van de Baldakijn. Samen met de leerlingen van de Meidoornschool werd de Sint vol spanning opgewacht door wel bijna 300 kinderen. Ook vaders, moeders en opa’s en oma’s waren erbij aanwezig. Bert Drenthe zorgde voor de muziek en zong en danste samen met de kinderen tot de Sint eindelijk, in een camper, arriveerde.   Daarna ging de Sint met de leerlingen van groepen A, B en 3 naar het gymlokaal, waar een toestelbaan was uitgezet en de kinderen als volleerde Pieten over de toestellen klommen en klauterden.  Ook de Pieten probeerden goed mee te doen. Sinterklaas genoot zichtbaar van het enthousiasme waarmee de kinderen dit deden. Een groep van KDC Dol-Fijn kwam ook gezellig nog even meedoen.   Daarna ging de Sint en zijn Pieten naar de groepen 4 en 5, waar een aantal kinderen iets hadden ingestudeerd. De Sint bewonderde o.a. dansjes, liedjes en leerlingen die iets mochten voorlezen. Na elk bezoek aan de klas verrasten de Pieten de leerlingen met een grote zak vol met cadeautjes.   De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vierden de komst van Sinterklaas in hun eigen klas. De leerlingen hadden lootjes getrokken en mochten een surprise maken voor diegene die ze hadden getrokken. Het was te zien dat iedereen erg z’n best had gedaan om er een mooie surprise van te maken. De één nog mooier en de ander nog gekker….!!!   Sinterklaas en zijn Pieten vertrokken moe maar voldaan tegen 12 uur om zich voor te bereiden op pakjesavond.   We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest…!!! Om de foto's te zien klik op "lees meer"

Lees meer...

Sneeuw-en schaatspret in groep 3a

Donderdag 24 januari lag er voldoende sneeuw op het plein om heerlijk samen te gaan sleeën. De kinderen van groep 3a hebben leuk samengewerkt en samengespeeld. Genieten! Vrijdag 25 januari was het zover: de ijsvloer van de ijsbaan in Alteveer lag er goed bij en de ijsbaan was open. Tussen de middag hebben we in de klas eerst erwtensoep (snert) gegeten en daarna zijn we naar de ijsbaan gegaan. We werden enthousiast ontvangen. In de kantine was een rij stoelen voor ons klaar gezet, zodat we binnen de schaatsen onder konden binden. Toen die klus geklaard was zijn we samen het ijs opgegaan. Voor alle kinderen was er een stoel beschikbaar om daar eerst achter te oefenen. Al snel vonden de kinderen dat ze al goed konden schaatsen en durfden ze het aan om de 400m baan op te gaan. Dapper hoor, wat zijn er een doorzetters in de groep! Na veel vallen en opstaan lukte het steeds beter en konden sommigen ook zonder stoel. Na ruim 5 kwartier schaatsen was het helaas tijd om te stoppen. Toen iedereen de schaatsen uit had kregen we nog warme chocolademelk of ranja. Het was een zeer geslaagde middag. Bij deze willen we dan ook IJsvereniging “de Toekomst” bedanken voor hun gastvrijheid!

Lees meer...

Groep 5 aan het programmeren met Dash en Dot

De leerlingen van groep 5 hebben op donderdag 29 november een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Stadskanaal. Daar hebben ze deze keer geen boeken geleend, maar zijn ze bezig geweest met het programmeren van heuse robots met de namen Dash en Dot! Aan de hand van een kindvriendelijke programmeertaal “Blockly” konden ze via een iPad de twee robotjes bijvoorbeeld allerlei geluiden laten maken, bewegingen laten uitvoeren en de keur van de lampjes veranderen. De leerlingen waren reuze geïnteresseerd en hebben allemaal heel goed meegedaan. Nadat de robots geprogrammeerd waren, volgde een presentatie aan elkaar. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Lees meer...