SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Fotoboek

Scoor een boek sportieve afsluiting

Donderdagmiddag 16 mei was voor de groepen 5 t/m 8 de sportieve afsluiting van het leesproject “Scoor een boek”! Op het veld van voetbalvereniging SC Stadskanaal waren allerlei sportieve activiteiten klaargezet waarmee de leerlingen met hun eigen klas punten konden behalen. Groep 6a heeft zelfs een echte FC Groningen voetbal gewonnen omdat zij de meeste punten hadden gescoord die middag! Nadat iedereen klaar was met de activiteiten schreef de wethouder op een bord dat er maar liefst 5434 boeken waren gelezen door alle kinderen samen. Een hele knappe prestatie!

Lees meer...

Paas high-tea

Donderdagmiddag 18 april was het weer zover: een Paas high-tea op onze school. Een high-tea voor alle groepen en natuurlijk ook voor ‘De schildpadjes’. Het was een prachtig gezicht, die prachtig opgemaakte tafels. Zeer feestelijk! We weten zeker dat de leerlingen ervan gesmuld hebben. Dat was uiteraard ook de bedoeling. Dank aan alle gulle gevers en dank ook voor de begeleiding en assistentie. Dit smaakt naar meer!

Lees meer...

Onderwijs actief onderbouw techniek

In de onderbouw is onderwijs Actief weer van start gegaan. Buurman en Buurman gaven het startsignaal aan de leerlingen van de onderbouw. Ze daagden de kinderen uit om flink aan de slag te gaan met het onderwerp van deze keer: techniek! In een één van de verschillende werkplaatsen kunnen de leerlingen op een hele actieve en ontdekkende manier aan de slag met allerlei zaken die met techniek te maken hebben. Zo kunnen ze deze keer meedoen met de Spaghetti-Challenge waar een bouwwerk van spaghetti en spekjes ontstaat net als bij de werkplaats van de Kapla en rietjes Challenge. In een andere werkplaats maken de leerlingen een racecircuit en racen er daarna overheen met hun eigen bestuurbare auto. Wat dat betreft hebben we het circuit Zandvoort niet meer nodig ;-). Weer ergens anders mengen ze kleuren en kijken ze wat je allemaal verder nog met kleuren kunt doen. Bij weer een andere werkplaats maken ze een knikkerbaan op verschillende manieren, onder andere met hout en spijkers. Ook hinkelbanen werden ontworpen en gemaakt dus op papier bedacht en uitgevoerd op het schoolplein. Bij een andere werkplaats zijn installateurs en bouwvakkers bezig met buizen en waterleidingen in de zandbak en bouwen ze hutten van stokken en doeken. De techneuten van de toekomst haal je er zo tussenuit want zij bedenken steeds weer oplossingen voor “bouwproblemen” en “instortingsgevaar”, ook de opzichters en planners zijn vaak duidelijk te herkennen, met aanwijzingen en ideeën. En dat is maar goed ook, want technici zijn heel hard nodig op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst! De leerlingen werken op deze manier eens heel anders aan een onderwerp als techniek. Daarbij werken ze vaak samen met leerlingen uit andere groepen en zijn actief betrokken. De foto’s laten dit ook zien.

Lees meer...

Schoolvoetbaltoernooi 2019

De voetbalkanjers winnen de tweede prijs! Het voetbalteam van SBO De Baldakijn heeft woensdag 17 april de tweede prijs gewonnen tijdens het scholenvoetbaltoernooi van SJS in Stadskanaal. Trotse leerlingen kwamen met een verdiende beker de school in. Wat super, wat zijn jullie kanjers! Het Baldakijnteam: 9 jongens en Mieke (klasse Mieke!). Het team samen met de topcoach (meester Rick) en zijn assistent met pet (meester Hendrik). Het team werd aangemoedigd door veel ouders en teamleden. Fijn dat jullie er waren! De tweede prijs; een prestatie van wereldformaat. Wij zijn trots op jullie. De scout van Ajax is gesignaleerd in de bosjes rondom het veld. Zie de foto’s. Je kunt je ogen niet geloven.

Lees meer...

Koningsspelen 2019

Vrijdag 26 april was het zover: de gehele Baldakijn in het oranje: de Koningsspelen 2019! Oranje buiten en oranje binnen. Een prachtig gezicht. Uiteraard waren veel leerlingen en teamleden uitgedost in een feestelijk oranje outfit. Er was veel werk op gedaan. Jammer dat het weer tegen viel. De verschillende activiteiten moesten binnen plaats vinden. Maar niet getreurd… Na een gezamenlijk Koningsontbijt werden de festiviteiten geopend met het lied ‘Pasapas’ van ‘Kinderen voor kinderen’. Er werden groepen gevormd met zowel jonge leerlingen als oudere leerlingen. Wat een mooi gezicht. Gezamenlijk werd een spellencircuit afgewerkt. Het middagprogramma werd in de afzonderlijke klassen voortgezet met een eigen programma. Jammer dat de Koning en de Koningin niet aanwezig konden zijn. Ze hebben veel gemist!

Lees meer...

Letterfeest in groep 3a

Donderdagmiddag 11 april was het eindelijk zo ver. In groep 3a werd het letterfeest gevierd. Alle kinderen hebben de afgelopen periode ontzettend goed hun best gedaan en goed geoefend zodat ze allemaal alle 34 aangeboden medeklinkers, korte klanken, lange klanken en tweetekenklanken vlot kunnen benoemen. Voor tussen de middag hadden we samen lettersoep met gehaktballen gemaakt, ze hebben gesmuld en zijn uiteraard op zoek gegaan naar de verschillende letters in de soep. ’s Middags zijn we gestart met letterbingo en vanaf 14.30 uur waren ouders welkom. Ze hebben kunnen zien hoe wij tijdens het joggen en bewegen de verschillende letters oefenen en hoe goed de kinderen al een regel in een tekst kunnen lezen. Nadat iedereen heeft kunnen horen hoe goed ze in groep 3a al kunnen lezen was het tijd voor het uitreiken van het ‘Letterdiploma’ door meester Henk. Daarna was het tijd om feestelijk te proosten. De middag was een groot succes met veel stralende en trotse kinderen (en juffen).We vonden het erg fijn dat er zoveel belangstelling was om ons letterfeest bij te wonen!

Lees meer...