SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Fotoboek

Juf Trijnie V. en juf Ria 25 jaar leerkracht

Juf Trijnie V. en juf Ria vierden kortgeleden het feit dat zijn 25 jaar juf/leerkracht waren. Uiteraard voldoende reden om een feestje te vieren. Een feestje voor zowel de leerlingen als de teamleden. Donderdag 25 mei jl. hebben alle teamleden van De Baldakijn kunnen genieten van de high-tea in het bowlingcentrum De Rode Loper in Stadskanaal. Daarna werd uiteraard getracht om alle kegels om te gooien. Dit met wisselend succes… Vrijdag 26 mei waren de leerlingen aan de beurt. Trijnie en Ria werden, zoals gebruikelijk, ontvangen met bogen, rozen en een passend lied. De groepen van Trijnie en Ria hebben de rest van die dag doorgebracht in outdoor-centrum ’25 graden Noord’ in Drouwenerveen. Diverse activiteiten stond op het programma: klimmen op de klimmuur, boogschieten, kruipen voor (donkere) buizen, enz. Het weer was prachtig … en met patat erbij kon de dag niet meer stuk. Trijnie en Ria… op naar het volgende jubileum!

Lees meer...

Afscheid van juf Harma 27 januari 2023

Vrijdag 27 januari 2023 hebben wij afscheid genomen van juf Harma (Hulzebos). Na ruim 27 jaren te hebben gewerkt op De Baldakijn en diens voorganger, slaat Harma een nieuwe weg in. Harma start ingaande 1 februari a.s. als directeur van obs De Wiekslag te Blijham. Een afscheid met een lach en een traan voor zowel Harma, de leerlingen als de collega’s. Harma, een collega vol passie, enthousiasme, energie en kennis. Uiteraard hebben wij Harma niet geruisloos weg laten gaan. Op vrijdag 27 januari jl. is uitgebreid aandacht besteed aan dit afscheid. Wij wensen Harma en haar gezin het allerbeste en uiteraard veel (werk)plezier in Blijham. Klik op "lees meer" voor de foto's.

Lees meer...

Koningsspelen 2023

Op vrijdag 21april was het zover: de Koningsspelen 2023. Het weer was stralend; een heerlijk zonnetje erbij. Veel leerlingen kwamen mooi verkleed en uitgedost op school. Wat een mooi gezicht om zoveel leerlingen zo uit de taxibusjes te zien stappen of op de fiets of gebracht voor ouders/verzorgers. Trots op hun bijzondere outfit. Het plein was versierd en Bert Drenthe stond natuurlijk klaar met de muziek. Een feest van herkenning. Iedereen stond klaar voor de Koningsdans. En gedanst werd er! Na een dergelijke inspanning was het fijn om aan te schuiven bij het Koningsontbijt dat klaar stond. Een feestmaaltijd! Na het Koningsontbijt waren er verschillende spelletjes en activiteiten voor de leerlingen van de onderbouw. De leerlingen van de bovenbouw gingen naar het korfbalveld om daar hun activiteiten uit te voeren. Het werden al met al geslaagde Koningsspelen. Dank collega’s voor de super organisatie. De foto’s geven een mooie impressie.

Lees meer...

Kerstviering 2022

De kerstviering kon dit jaar gelukkig weer gezamenlijk gevierd en beleefd worden. Twee jaren heeft het corona-virus roet in het eten gegooid. Fijn dat wij, leerlingen en ouders/verzorgers en teamleden, weer in de Poststraatkerk terecht konden. Inderdaad een kerstviering; met veel muziek, mooie moderne liederen en uiteraard het kerstverhaal. Helaas was juf Margriet ziek. Zij leest, al jaren, het kerstverhaal voor. Juf Harma heeft het goed overgenomen van Margriet. Mooi dat er zoveel belangstelling was. Een volle kerk! Leerlingen beneden en belangstellenden boven. Alle leerlingen hadden, hoe dan ook, een bijdrage aan het programma. Dank voor de medewerking van velen om een succes te maken van onze kerstviering. Het was weer hartverwarmend. Klik op "lees meer" voor de foto's.

Lees meer...

Paasbuffet high Tea

Ja, jullie lezen het goed. Op De Baldakijn is het paasbuffet gehouden op dinsdag 4 april. Eigenlijk stond het buffet gepland voor donderdag 6 april maar op die dag is er een studiedag voor het hele team in Assen. Vandaar. Wat een prachtig gezicht: zowel in de onderbouw als in de bovenbouw lange tafels met allerlei overheerlijke (paas) lekkernijen. Lekkernijen gemaakt door leerlingen en teamleden. De tafels waren mooi gedekt. Een feestelijke aankleding. De keuze was reuze. De leerlingen hebben genoten van het paasbuffet. Dat was goed waarneembaar aan het einde van het buffet… veel schalen waren leeg! Een goed teken. Dank aan alle leerlingen en teamleden. Super geregeld! De foto’s spreken voor zich.

Lees meer...

Kerstbuffet 2022

De maand december is sowieso al een gezellige en sfeervolle maand. Donderdag 22 mei heeft wel een extra tintje. Op deze donderdag genieten de leerlingen van een uitgebreid kerstbuffet. Veel leerlingen komen ’s morgens de school binnen in feestelijke kleding. De teamleden hebben de kersttruien uit de kast gehaald. Een feestelijk geheel. Mooi gedekte tafels, verschillende uitgiftepunten, … Het kerstbuffet is een pastabuffet: verschillende soorten pasta, verschillende sauzen, stokbrood en uiteraard een… toetje! Bijna alle leerlingen hebben heerlijk gegeten. De schalen en pannen zijn leeg tot op de bodem. Ouders, verzorgers, teamleden en stagiaires dank voor jullie inzet om er weer een ‘kerstige’ maaltijd van te maken.

Lees meer...