SBO De Baldakijn

Vlaanderenlaan 11

9501 TJ Stadskanaal

Tel. 0599 65 26 52


Postbus 100

9500 AC Stadskanaal

SBO De Baldakijn - header

Fotoboek

Sinterklaasfeest Baldakijn 2019

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen donderdag 5 december een bezoekje brengen aan de leerlingen van de Baldakijn. Samen met de leerlingen van de Meidoornschool werd de Sint vol spanning opgewacht. Ook vaders, moeders en opa’s en oma’s waren erbij aanwezig. Bert Drenthe zorgde voor de muziek en zong en danste samen met de kinderen tot de Sint eindelijk in een prachtige auto, een echte Mustang, arriveerde.   Daarna ging de Sint met de leerlingen van groepen A, B en 3 naar het speellokaal, waar een toestelbaan was uitgezet en de kinderen als volleerde Pieten over de toestellen klommen en klauterden.  Ook de Pieten probeerden goed mee te doen. Sinterklaas genoot zichtbaar van het enthousiasme waarmee de kinderen dit deden. Vervolgens gingen de Sint en zijn Pieten naar de groepen 4 en 5, waar een groot aantal kinderen iets hadden ingestudeerd. De Sint bewonderde o.a. dansjes, liedjes en een moppentrommel. Na elk bezoek aan de klas verrasten de Pieten de leerlingen met een grote zak vol met cadeautjes.   De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vierden de komst van Sinterklaas in hun eigen klas. De leerlingen hadden lootjes getrokken en mochten een surprise maken voor diegene die ze hadden getrokken. Het was te zien dat iedereen erg z’n best had gedaan om er een mooie surprise van te maken. De één nog mooier en de ander nog gekker….!!!   Sinterklaas en zijn Pieten vertrokken moe maar voldaan tegen 12 uur om zich voor te bereiden op pakjesavond. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest…!!! De foto´s kunt u zien door op "lees meer" te klikken.

Lees meer...

Groepen 3b/4a en 4b bezoeken het bos in Gasselte

Op dinsdag 15 oktober zijn de groepen 3b/4a en groep 4b naar het Boomkroonpad in Gasselte geweest. Het was heerlijk weer dus dat was al een cadeautje. De leerlingen waren erg enthousiast. Ze gingen met verschillende opdrachten aan de slag. Er waren zoekkaarten met paddenstoelen en spiegeltjes waarmee je ook onder de paddenstoelen kon kijken. Er zijn heel veel verschillende paddenstoelen gevonden. De Vliegenzwam (rood met witte stippen) sprak het meest tot de verbeelding. Verder hadden alle kinderen een eierdoos met verschillende afbeeldingen van dingen die je in een bos kan vinden. Bv eikenblad, boomschors, mos etc. Binnen de kortste keren hadden ze alles gevonden. Voor sommige kinderen waren het grote schatten. De laatste opdracht was bouwen van een hut en klimmen in een echte klimboom. Wat is er nu leuker dan dat?! Al met al was het een geslaagde en leerzame dag!

Lees meer...

Groepen 3 en 3/4 bezoeken Sinterklaashuis Ter Apel

Wat was het spannend. Vol verwachting klopt ons hart...….. Wij als groepen 3 en 3/4 gingen naar het klooster in Ter Apel. Naar het Sinterklaashuis! We hebben deze ochtend een rondleiding gehad en heel veel spelletjes gedaan. Net als Piet hebben we met cadeautjes over het dak gelopen. We hebben pakjes ingepakt en met elkaar liedjes gezongen. In de keuken mochten we met Zwarte Piet pepernoten maken en kregen we zelf ook iets lekkers. In de werkkamer hebben we Sinterklaas gezien. Hier konden we allemaal even met hem praten en mochten we hem een hand geven. Wat was het gezellig, de kinderen hebben genoten en de juffen ook!

Lees meer...

Kinderboekenweek Reis mee!

Van 2 tot en met 13 oktober was het Kinderboekenweek met als thema REIS MEE! Alle leerkrachten van de onderbouw hadden een boek gekozen passend bij dit thema. Een boek over de bus, de trein, het vliegtuig, de trekker en de auto en ……ook de garage. Aan de kinderen vroegen we vervolgens: waar wil je meer over te weten komen? Drie keer op de donderdagmiddag werd er aandacht aan besteed in verschillende werkplaatsen. Dat hield in: de eerste keer werd het gekozen boek voorgelezen en een activiteit gedaan, de tweede keer een uitje naar… en de derde en laatste keer een verwerking. Hieronder zijn een aantal foto's te zien van groepen die een uitje gemaakt hebben. Klik daarvoor op "lees meer." Zo ging een groep met de bus op pad. leerlingen konden alles ontdekken over de OV-chipkaart, lijndiensten en buschauffeurs. Een groep heeft een bezoek gebracht aan het vliegveld in Vledderveen. Ze kregen uitleg van een piloot die op een Boeing 747 heeft gevlogen. Daarna mochten ze nog even zitten in een echt vliegtuig. We hebben ook nog gekeken naar een demonstratie met een modelvliegtuig. Een andere groep ging op bezoek bij juf Leonie (stagiaire groep 3b4a). Haar ouders hebben een camping en haar vader een landbouwbedrijf dus konden we daar trekkers kijken! De groepen A en B gingen met de Qbuzz naar Vlagtwedde.Eerst naar het busstation, een kaartje kopen bij de chauffeur , daarna je kaartje scannen tot je een piepje hoort. De reis ging naar Vlagtwedde. Daar hebben we de fietsenmaker bezocht. We keken in de werkplaats en we zagen de coole mountainbikes in de winkel. Na een applaus voor de buschauffeur stapten we vlak bij school weer uit. Ook hebben de leerlingen van groep a en b hebben hun eigen auto gemaakt . De doos is geverfd, beplakt en er staat een “startnummer “ op. Wat een betrokkenheid! In de bovenbouw hebben de leerlingen gewerkt over landen en als afsluiting van het hele project een lopend buffet gemaakt met landspecifieke lekkernijen. Het was om van te smullen!

Lees meer...

Nationaal Schoolontbijt 2019

Donderdag 7 november deed ook onze school mee aan het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen kregen niet alleen een gezond ontbijt, ze leerden ook alles over de gezonde start van de dag. Er was lesmateriaal beschikbaar om op een leuke en leerzame manier het ontbijtgedrag te verbeteren. De kinderen konden tijdens het ontbijt kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Klik hieronder op lees meer.... voor een aantal foto's uit de groepen 5a, 4b en 3a/4b.

Lees meer...

Groepen 5 bezoeken Blauwe Bessenboerderij

De groepen 5a en 5b zijn dinsdag 3 september door onze eigen gymjuf Rianne uitgenodigd om blauwe bessen te komen plukken bij haar thuis. Zij woont namelijk op de Blauwe Bessenboerderij in Gasselternijveen. De leerlingen hebben naar hartenlust geplukt en tussendoor ook al flink geproefd natuurlijk. Iedereen mocht de zelf geplukte bessen meenemen naar huis. Ook hebben alle leerlingen een keertje in de keuken gestaan om iets lekkers te maken: heerlijke appelflappen, een blauwebessen muffin en een heuse blauwe bessensmoothie werden bereid. Dat was dus ook heerlijk smullen! Leerlingen die even klaar waren met blauwe bessen plukken, konden zich uitleven in de speeltuin achter de groepsaccommodatie. Al met al was het een heel geslaagd bezoek; een aantal kinderen had het zo naar hun zin dat ze zelfs wel op deze boerderij wilden blijven wonen!! ;-)

Lees meer...